Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Krap aanbod slachtkoeien houdt aan

Het aanbod aan slachtkoeien is al weken aan de krappe kant. Dat zorgt voor een vriendelijke markt met af en toe een prijsstijging. Op de veemarkt in Leeuwarden was woensdagavond 15 mei ook ruimte voor een iets hogere notering.

Handelaren zagen dat er op de markt in Leeuwarden beduidend minder dieren werden aangeboden dan een week eerder. Dat er minder koeien op de markt werd gebracht, had een positief effect op de stemming. Omdat, volgens handelaren, de rechtstreekse aanvoer bij de slachthuizen krap is, wenden inkopers van die abattoirs zich tot de veemarkten en verzamelplaatsen.

Prijsstijging

De vlotte handel leidde in Leeuwarden tot een prijsstijging van 5 cent voor P-kwaliteit slachtkoeien. Hierdoor komt de notering voor deze dieren uit op € 2,50 tot € 2,85 per kilo geslacht gewicht. De notering voor de wat dikkere R-kwaliteit koeien ging zelfs met 10 cent omhoog naar € 3,30 tot € 3,70 per kilo geslacht gewicht.

Stapjes omhoog

Voor de komende weken houden handelaren rekening met een markt waarin de prijs nog wel wat stapjes omhoog kan maken. Hoewel slachterijen nog altijd klagen over slechte vleesverkopen, hebben zij vanwege het krappe aanbod nauwelijks een poot om op te staan om een prijsstijging tegen te houden.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • koestal

    Er is te weinig aanbod van koeien,dit komt door de fosfaatwet,heel veel koeien zijn al weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.