Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Grote prijswijzigingen blijven weg uit ruwvoermarkt

De ruwvoermarkt is al weken heel erg stabiel en dat is deze week niet anders. Er zijn wel wat prijsbewegingen, maar van grote veranderingen in de markt is geen sprake.

Handelaren zien dat er wat meer vraag is naar zetmeelrijke producten. Aardappelstoomschillen zijn 2 weken terug 10 cent in prijs gestegen, maar een verdere prijsstijging is deze week niet aan de orde. De huidige prijs is € 1,95 per % droge stof. De verwachting is dat de prijs de komende weken nog wel een kleine stap omhoog gaat maken.

Afzet van bierbostel

De afzet van bierbostel loopt goed door tegen stabiele prijzen. Handelaren laten weten dat melkveehouders die willen kopen, dat nu moeten doen. De bierbrouwers draaien op volle toeren richting de zomer en dat zorgt voor voldoende aanbod aan bierbostel. Vanaf eind juni wordt dat naar schatting wat minder. Momenteel ligt de prijs voor bierbostel € 2,05 tot € 2,25 per % droge stof.

Weinig veranderingen in ruwvoer

In het ruwvoer merken handelaren weinig verandering. De prijs van kuilmais ligt ergens tussen de € 60 en € 70 per ton, hoewel er ook partijen boven deze prijs worden verkocht. Vraag en aanbod zijn in balans en dat blijft naar zeggen van handelaren ook nog wel even zo. De verwachting is dan ook dat er op korte termijn ook geen prijsverandering op gaat treden in de maismarkt.

Prognose: stabiele markt.

Eén reactie

  • Vhouder

    der groeit hier niet veel te kou te droog en schrale wind

Of registreer je om te kunnen reageren.