Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

GDT-veiling Fonterra nagenoeg stabiel

De GDT-veiling van Fonterra zag er dinsdag 7 mei behoorlijk stabiel uit. De GDT-index, een gemiddelde van alle transacties, ging met 0,4% omhoog naar $ 1.086 per ton.

Hoewel de gemiddelde prijs dus niet of nauwelijks in beweging kwam, waren wel duidelijk prijswijzigingen zichtbaar bij de verschillende zuivelproducten. De prijs voor karnemelkse poeder ging bijvoorbeeld met 10,3% omlaag naar $ 3.242 per ton. Omdat dit product maar beperkt wordt verhandeld, is die daling niet sterk terug te zien in de ontwikkeling van de GDT-index.

Vollemelkpoeder, op de veiling van 7 mei het meest verhandelde product, zakt met 0,5% naar $ 3.249 per ton. Mageremelkpoeder ging daarentegen met 2,8% omhoog naar $ 2.521 per ton. Ook rennet caseïne liet een plus zien van ongeveer 3% en staat nu op een prijs van $ 6.610 per ton. De boterprijs bleef met $ 5.486 per ton nagenoeg stabiel.

Eén reactie

  • deB.

    Ik dacht dat er een link was met gdt...daar hebben ze het over!! al 5 maanden stijging

    Melkprijzen zakken, kortom een vuil spelletje

Of registreer je om te kunnen reageren.