Rundveehouderij

Achtergrond

Boter zakt in prijs, mageremelkpoeder duurder

De officiële Nederlandse zuivelprijzen laten deze week een wisselend beeld zien. De boterprijs moet iets inleveren, terwijl de prijs voor mageremelkpoeder een nieuwe stap omhoog zet.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de boterprijs van ZuivelNL een prijsbeweging laat zien. De afgelopen periode stond de prijs rotsvast op € 414 per 100 kilo. Deze week gaat de notering echter met € 3 terug naar € 411 per 100 kilo. Op de spotmarkt ligt de prijs voor boter zelfs nog iets lager.

Noteringen voor mageremelkpoeder omhoog

Waar boter in prijs daalt, gaan de noteringen voor mageremelkpoeder juist omhoog bij ZuivelNL. Bij zowel mageremelkpoeder voor consumptie als voor veevoer laat de prijs een plus zien. Poeder voor consumptie noteert nu € 205 per 100 kilo, terwijl voor mager poeder voor veevoer de notering op € 191 per 100 kilo staat.

De prijs voor vollemelkpoeder zakt met € 3 naar € 299 per 100 kilo, terwijl voor weipoeder nog altijd € 73 per 100 kilo wordt genoteerd door ZuivelNL.

Of registreer je om te kunnen reageren.