Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijs voor slachtkoeien in Bunnik

Het aanbod aan slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik was nauwelijks anders dan vorige week. De noteringen bleven gelijk aan vorige week.

In vergelijking met vorig jaar is het aanbod qua kwaliteit wel duidelijk anders. Handelaren zien dat de koeien duidelijk zwaarder zijn dan een jaar terug. Vanwege het fosfaatreductieplan werden toen veel meer magere koeien aangeboden. Dat is dit jaar niet het geval. Het gemiddelde slachtgewicht van runderen ligt in de eerste veertien weken op 364 kilo, terwijl dat in die periode vorig jaar 327 kilo was.

Lees verder onder de grafiek.

Prijs P-kwaliteit koe

Op de markt van maandag 15 april werden de aangeboden dieren goed verkocht, laten handelaren weten. Een hogere prijs kon niet worden gerealiseerd, maar de noteringen staan op een tevredenstellend niveau.

Momenteel ligt de prijs voor een P-kwaliteit koe op € 2,55 tot € 2,90 per kilo. Daarmee ligt de prijs nagenoeg aan vorig jaar, echter werd er toen nog inclusief btw genoteerd.

Toch is er nog wel ruimte om de prijzen nog wat te verhogen, maar of dat op korte termijn haalbaar is, durven handelaren niet te zeggen. Een verbetering van de vleeshandel is hiervoor wel wenselijk.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • Fosfaatreductieplan was al 2 jaar geleden hoor, vorig jaar hadden we al fosfaatrechten!

Of registreer je om te kunnen reageren.