Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Prijs fosfaatrecht zakt verder weg

De prijs voor fosfaatrechten zit in een neerwaartse spiraal. In 2 weken tijd is de prijs met zo’n € 7 per netto-kilo gezakt. Momenteel varieert de vraagprijs van € 161 tot en met € 163 per netto-kilo fosfaat.

Handelaren merken op dat de handel nog altijd zeer rustig is. Er worden wel wat partijtjes verhandeld, maar van een levendige markt is zeker geen sprake. De partijgrootte ligt in de meeste gevallen tussen 150 en 250 kilo fosfaat.

Dat het betrekkelijk rustig is in de handel, blijft nog wel even zo. De aan- of verkoop van fosfaatrechten heeft bij veel melkveehouders geen prioriteit. Handelaren verwachten dat dit de komende zo blijft. Het voorjaarswerk is volgens handelaren voor melkveehouders veel belangrijker in deze tijd.

Prognose: rustige en stabiele markt.

Laatste reacties

 • koestal

  Prijs blijft voorlopig laag.

 • tinusje

  zakt verder omdat er te weinig vee is...........

 • Henk.visscher

  Klopt er is te weinig vee, en we konden nog wel eens een droog jaar krijgen, straks misschien ook te weinig voer


 • gjh

  nog steeds te duur de makelaartjes proberen nog steeds de prijs hoog te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.