Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs A-brok daalt verder

De prijs van A-brok daalt. Op basis van de vervangingswaarde en de termijnprijzen van grondstoffen is er de komende maanden ruimte voor een verdere prijsdaling. Vanaf de tweede helft van het jaar zal de prijsdaling groter zijn.

Op dit moment worden mais, palmpitschilfers en sojahullen maximaal opgenomen in de samenstelling van A-brok. Bij elkaar goed voor 83% van de brok. Genoemde producten blijven over het algemeen aan de ruime kant. Raapschroot is weer in beeld gekomen ten koste van zonnepitschroot.

Er worden in het algemeen goede graanoogsten verwacht, zodat de graanprijzen in de tweede helft van het jaar onder druk kunnen komen. Dit heeft uiteraard z’n weerslag op de prijzen van graanvervangers, waaronder bietenpulp en citruspulp.

Prognose: dalende prijs.

Eén reactie

  • koestal

    gunstig voor de melkveehouder

Of registreer je om te kunnen reageren.