Rundveehouderij

Achtergrond

Blank kalfsvlees noteert moeizaam stabiel

Kalfsvlees is maar matig in trek deze Pasen. De prijzen zijn niet in beweging te krijgen.

De vleeskalvermarkt heeft het bepaald niet makkelijk in de aanloop naar Pasen. Een traditioneel plusje – zoals normaal is in deze periode – zit er dit jaar zeker niet in. Het kalveraanbod is behoorlijk ruim. De mestduur ligt gemiddeld nog altijd zo’n 2 weken hoger dan in een normaal jaar.

Daar staat tegenover dat de vraag naar blankvleeskalveren bij de slachterijen niet eens zo slecht is. Echter, die dieren worden dan wel vlot geslacht, er worden ook meer onderdelen ingevroren dan gangbaar. Bijvoorbeeld het voorvlees.

De prijzen blijven deze week dan ook gelijk. Denkavit noteert voor O+/P-kalveren opnieuw € 4,22 per kg geslacht gewicht (bovenkant notering). Voor de E+/R-categorie liggen de prijzen € 0,23 per kg hoger.

Lees verder onder de grafiek.

De blankvleeskalvermarkt biedt vooralsnog geen beterschap. De afzet is moeizaam. Dat geldt vooral voor Frankrijk waar ook concurrentie van lamsvlees is. De afzet naar Duitsland en iets minder mate Italië is wel wat beter. Vooralsnog blijven de prijzen echter gelijk.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.