Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs bierbostel levert 10 cent in

Het aanbod aan bierbostel neemt wat toe, terwijl de prijzen van andere eiwitrijke voeders zijn gedaald. Dat zorgt ervoor dat ook bierbostel nu iets naar beneden gaat in prijs.

De bierbrouwers schroeven de productie steeds verder op, omdat het voorjaar eraan zit te komen. Dat zorgt er direct voor dat meer bierbostel beschikbaar is voor de veehouderij. Daarnaast lag ook de voederwaardeprijs van bostel aan de hoge kant, door lagere prijzen van onder andere soja en tarwe. De Boerderij-notering daalt dan ook met 10 cent naar € 2,20 tot € 2,40 per % droge stof.

Los van bierbostel ziet de voermarkt er deze week weinig anders uit dan een week terug. De handel in kuilmais loopt goed door. De prijs van kwalitatief goede mais, met een goed zetmeelgehalte, ligt zelfs boven € 70 per ton. De reden is vooral dat het aanbod aan echt goede mais krap is. Gemiddeld genomen wordt voor kuilmais nog altijd tussen € 60 en € 70 per ton betaald.

De afzet van zetmeelrijke producten loopt vlotjes door. Het aanbod is niet heel erg ruim, maar dat zorgt niet voor problemen in de markt. Aardappelpersvezels en erwtenvezels vinden goed hun weg in de markt. Handelaren zien weinig tot geen redenen om andere prijzen te rekenen voor deze producten.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

  • tinusje

    er komt voor bij de bulten met die regen en al die nieuw ingezaaide weides....bovendien brengen vaarzen zat op bij verkoop als je krap in voer zit....

  • koestal

    Carnaval is voorbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.