Rundveehouderij

Achtergrond

Pas op de plaats prijs blankvleeskalf

De markt voor blankvleeskalveren kent deze week een stabiele prijs.

Dat is een lichte teleurstelling, omdat vorige week nog de hoop werd uitgesproken dat de notering de komende weken verder zou kunnen stijgen. Die hoop blijkt achteraf ongegrond. De notering blijft staan op € 4,13 tot € 4,22 per kilo geslacht gewicht voor een blankvleeskalf in de klasse O+P-. Dat is ruim onder het niveau van een jaar terug, want toen werd nog maximaal € 4,72 per kilo betaald in deze week.

Impulsen ontbreken

Het ontbreekt de vleeshandel momenteel aan impulsen om de markt verder omhoog te trekken. Het valt qua volumes niet tegen, maar het lukt de vleeshandelaren niet om hogere prijzen op de borden te krijgen. En dat zorgt ervoor dat de ruimte voor hogere prijzen beperkt is.

Hogere prijzen laten op zich wachten

Richting Pasen moet die impuls er echter wel komen, verwachten handelaren. Op dit moment is Pasen echter nog te ver weg, waardoor die impuls nog even uitblijft. Hogere prijzen zitten er dus wel in, maar ze laten nog even op zich wachten.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.