Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Nukaprijs omhoog bij krap aanbod

Het aanbod aan nuchtere kalveren is niets te ruim momenteel en dat zorgt ervoor dat de handel vlot doorloopt tegen iets hogere prijzen. Bovendien ligt een verdere prijsstijging op de loer.

Ook op de veemarkt in Purmerend was sprake van een vlotte handel. Handelaren zagen dat de aangeboden dieren zonder al te veel moeite werden verkocht. Dat gebeurde tegen prijzen die tot € 10 hoger lagen dan op de markt van verleden week. Het aanbod op de markt was nagenoeg gelijk aan vorige week.

Duidelijk minder nuka‘s

Toch merken handelaren op dat het aanbod aan Nederlandse kalveren beduidend minder is dan een paar weken terug. Ook ten opzichte van een jaar terug zien ze echt duidelijk minder nuka’s. Dat er momenteel veel Ierse kalveren worden geïmporteerd, zorgt ervoor dat de krapte enigszins beperkt blijft.

Geen prijsdruk

Hoewel er dus volop Ierse kalveren worden geïmporteerd, zorgt dat niet voor prijsdruk. Wel denken handelaren dat de prijsstijging door de invoer van kalveren uit Ierland wordt beperkt. Voorlopig houdt dat nog wel even aan, verwachten handelaren. Toch zien ze wel ruimte voor een verdere stijging van de kalverprijzen.

Prognose: prijs omhoog.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

 • deB.


  Welja...haal de rotzooi maar weer uit het buitenland!

 • J.W. de Kloet

  hoorde pas dat a ware ook melk van uit ierland haalt om dat ze hier te kort hebben. onze prijs gaat echt niet omhoog hoor bij te kort van melk of nuka's halen ze gewoon ergens anders weg

 • deB.


  Schandalig zoals ze met nederlandse bedrijven omgaan....ieren melken vol gas

 • Vhouder

  kan die ieren alleen maar gelijk geven is toch niet hun schuld dat er een hoop halve zolen in den haag rondlopen

 • deB.


  Zeker weten, ze hebben gelijk

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.