Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Lichte prijsdaling bij bierbostel

De prijs bierbostel bleef heel lange tijd stabiel, maar moet nu voor de tweede keer binnen 3 weken een stapje terug doen.

Dat de prijs voor bierbostel een prijsdaling laat zien, is in de eerste plaats het gevolg van een groei in het aanbod. Bierbrouwers schroeven de bierproductie op richting de zomermaanden en dat resulteert en meer restproduct zoals bierbostel. De prijs voor bierbostel zakt deze week met 5 cent naar € 2,15 tot € 2,35 per % droge stof. Hoewel de prijs daalt, ligt de notering nog wel ruim boven het niveau van een jaar terug.

Notering voor kuilmais

Ook de notering voor kuilmais blijft fors hoger dan verleden jaar. Handelaren verwachten niet dat de prijs nog veel gaat stijgen de komende periode. De vraag naar goede mais, met meer dan 350 zetmeel, blijft sterk, maar het aanbod is beperkt. De prijzen voor mais liggen nog altijd tussen de € 60 en € 70 per ton. De allerbeste mais gaat zelfs voor bedragen boven de € 70 per ton van de hand.

Relatief rustig

Los van de bierbostel en kuilmais zien fouragehandelaren dat de voermarkt nog altijd relatief rustig is. Hier en daar wordt al begonnen met maaien van gras om niet te veel te hoeven in te teren op de voorraden ruwvoer. Ook gaan om diezelfde redenen al op sommige plaatsen de koeien de weide in. Dat zorgt ervoor dat de vraag naar ruwvoer op korte termijn niet heel sterk gaat groeien, aldus handelaren.

Prognose: stabiele markt.

Eén reactie

  • RIEN65

    Bierborstel is gewoon te duur. Wil je het kwijt dan moet je zakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.