Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Hogere prijs slachtkoe bij vlotte handel

Een vlotte handel in slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden woensdagavond 13 maart. Die vlotte handel zorgde ervoor dat de prijzen met 5 cent omhoog gingen.

Handelaren zagen dat er veel vraag was naar de koeien. Eén handelaar noemde het zelfs ‘de beste markt van dit jaar’. Vooral P-kwaliteit koeien werden goed gevraagd. De prijs voor deze dieren ligt nu op € 2,30 tot € 2,65 per kilo geslacht gewicht. Ondanks de prijsstijging ligt de prijs nog altijd duidelijk onder het niveau van een jaar terug (€ 2,97 per kilo, excl. btw).

Rechtstreekse aanvoer slachterijen krap

Dat de vraag momenteel zo goed is, heeft volgens handelaren te maken met het feit dat de rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen krap is. Om de slachthaken vol te krijgen, moeten de slachters extra dieren aankopen op veemarkten. Het lijkt erop dat dit ook de komende weken nog zo blijft.

Vleeshandel toont geen verbetering

De vleeshandel toont nog altijd geen duidelijke verbetering. De hoop blijft dat richting Pasen de afzet van het vlees wel wat beter gaat lopen. Dat, in combinatie met een krap aanbod aan slachtkoeien, biedt ruimte voor hogere prijzen. Het is dus wachten op een verbetering van de vleeshandel.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • veehandel2

    zeker alle koeien 5 kg minder GETAXEERD dan ben je er weer

Of registreer je om te kunnen reageren.