Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Geen beweging in prijs slachtkoe

Waar de prijzen vorige week nog een stapje omhoog zetten op de veemarkt in Bunnik, komen de noteringen voor slachtkoeien deze week niet in beweging.

Het marktbeeld verandert nauwelijks. Het aanbod aan slachtkoeien is nog altijd aan de krappe kant. Handelaren schatten in dat ook de komende weken het aanbod niet veel groter wordt. Ze zien geen redenen om aan te nemen dat er plots meer dieren zullen worden aangeboden.

De vraag naar slachtkoeien is niet wild, maar omdat er relatief weinig dieren worden aangeboden, kan worden gesproken van een relatief vlotte handel. De marges in de vleeshandel zijn nog dunnetjes, waardoor een duidelijke verbetering van de prijzen vooralsnog uitblijft.

Op de markt in Bunnik werd maandag 11 maart voor een P-kwaliteit slachtkoe € 2,55 tot € 2,80 per kilo geslacht gewicht. Een stabiele prijs ten opzichte van vorige week. Voor het weekend liet ook Vee&Logistiek zijn noteringen voor slachtkoeien ongemoeid.

Gezien het krappe aanbod en het feit dat de vleesmarkt richting Pasen naar verwachting aan zal trekken, houden handelaren rekening met een licht stijgende prijs. Of dat al direct gebeurt, durven ze niet te zeggen.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • Tilburg slacht al een dag minder, en haalt deze karkassen van duitse vion-slachterijen. Gosschalk gaat meer gaat meer roze en varkens slachten en Ameco heeft de laatste weken meestal alle koeien rond de middag al dood. Ik hoop dat dit goed blijft gaan en geen van de grote slachterijen omvalt doordat de vleeshandel ook al matig is, anders is de concurrentie helemaal weg dit ten nadele van de veehouders

Of registreer je om te kunnen reageren.