Rundveehouderij

Achtergrond

Geen beweging in prijs rosévleeskalveren

Hoewel het aanbod aan rosévleeskalveren langzaam kleiner wordt, zit een hogere prijs er nog niet in. Daarvoor is ook een verbetering van de vleeshandel nodig, en die laat voorlopig nog even op zich wachten.

De prijs voor jongrosékalveren blijft staan op € 3,65 tot € 3,70 per kilo geslacht gewicht. Voor oudrosés ligt de prijs hier net iets onder: € 3,60 tot € 3,65 per kilo. Daarmee liggen de prijzen nog steeds onder het niveau van een jaar terug. De verwachting is dat de prijzen de komende weken een kleine stap omhoog kunnen zetten, maar wanneer is nog niet helemaal duidelijk.

Aanbod aan kalveren wordt niet ruimer

Voor zo’n hogere prijs is wel een verbetering van de vleeshandel nodig. Het aanbod aan kalveren, en dus ook het vleesaanbod, wordt niet ruimer. Dat biedt op korte termijn ruimte voor hogere prijzen. Wanneer die hogere prijs er ook daadwerkelijk is, durven handelaren niet te zeggen. Dat de markt zich echter langzaamaan verbetert, staat wel vast.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.