Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijsdaling A-brok op komst

Hoewel de WER-prijs voor A-brok in de voorbije maanden is gestegen, verwacht veevoeradviesbureau Stigevo een prijsdaling de komende maanden. In januari steeg de prijs met 5 cent naar € 24,20 per 100 kilo.

Op basis van de vervangingswaarde verwacht Stigevo dat de prijs van de A-brok de komende maanden gaat dalen. Gelet op de termijnprijzen, ziet Stigevo ruimte voor een prijsdaling van tenminste 50 cent in de eerste helft van het jaar.

Enkele grondstoffen blijven krap, zoals bietenpulp, citruspulp en raapschroot. Deze krappe producten worden vervangen door mais, sojahullen en zonnepitschroot. Palmpitschilfers blijven op korte termijn ruim, terwijl sojahullen ruimer zijn dan eerder was verwacht.

Graanprijzen dalen

Als de graanoogsten dit jaar aan de huidige verwachtingen beantwoorden, zullen de graanprijzen gedurende de tweede helft van dit jaar behoorlijk dalen. Dit geldt dan vooral voor gerst en tarwe. In dat geval zullen ook de graanvervangers verder onder druk komen.

Prognose: prijs daalt.

Laatste reacties

  • koestal

    Zullen melkveehouders niet erg vinden.

  • farmerbn

    Wat kost een vrachtwagen palmpitschilfers in Nederland?

Of registreer je om te kunnen reageren.