Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Prijs fosfaatrecht daalt in rustige markt

De prijs voor fosfaatrechten is gezakt tot een niveau van rond de € 170 per netto kilo fosfaat. Daarmee ligt de prijs zo’n € 10 lager dan een jaar geleden.

Handelaren en bemiddelaars zien dat het op dit moment opvallend rustig is in de markt voor fosfaatrechten. Melkveehouders zijn op het land aan het werk en papierwerk wordt aan de kant geschoven. De verwachting is dat de drukte in de markt voorlopig ook nog wel even uitblijft.

Slechts enkele partijen per week

Hier en daar wordt wel wat handel gedaan, maar dan gaat het over slechts een paar partijen fosfaatrechten per week. De omvang van partijen loopt uiteen van 50 tot 300 kilo. Grote uitschieters zijn er nu niet.

Ook in de markt voor leaserechten is het betrekkelijk rustig. Handelaren schatten in dat dit voorlopig zo blijft. Zij verwachten dat de vraag naar leaserechten richting het einde van het jaar veel sterker gaat worden. Dan is veel meer duidelijk hoeveel fosfaatruimte er nog nodig is.

Laatste reacties

  • koestal

    gewoon rustig lijven,is verstandig

  • hansvanbergen

    Ik ben er van overtuigd dat als je zou moeten verkopen je blij moet zijn om 150 euro te beuren. Zie ook de geboden prijzen bij gevraagd. Ook de handel die via veevoer en veehandelaren loopt en andere adviseurs, gaat het om lagere prijzen

  • gjh

    dat is een tegenvaller voor de makelaartjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.