Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Nukamarkt blijft stabiele koers houden

Na de prijscorrecties van begin dit jaar bevindt de markt voor nuchtere kalveren zich momenteel in rustiger vaarwater.

Op de veemarkt in Purmerend bleven de prijzen dinsdag 12 februari stabiel. Dat houdt in dat voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit nog altijd € 55 tot € 80 per dier wordt betaald. Voor 50% Belgisch blauwe stierkalveren ligt de prijs net als de voorbije 2 weken op € 190 tot € 220 per dier. Handelaren verwachten dat er op korte termijn weinig verandering in de markt of prijzen optreedt.

Export vanuit Ierland

Het aanbod aan kalveren wordt in Nederland weliswaar wat kleiner in deze tijd van het jaar, maar dat gat wordt moeiteloos ingevuld door de Ieren. De beginnen met de export van kalveren naar Nederland in deze weken. Onder aan de streep ziet het totaalaanbod aan kalveren er dus niet veel anders uit.

Even leegstand inbouwen

Qua vraag blijft het ook nog wat tam. Nuka’s die nu worden opgezet zijn in de zomer slachtrijp en dat is voor veel kalverhouders reden om even leegstand in te bouwen. Pas vanaf begin maart wordt een iets sterkere vraag verwacht. Tot die tijd blijven de prijzen hoogstwaarschijnlijk zoals ze nu zijn.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

 • ghsmale

  Nog altijd 55 euro????????
  Dat hebben ze in de eerste twee weken al opgevreten.
  Dus zoveel is dat niet, altijd nog onder de kostprijs

 • vink

  beur vandaag 110,- voor een stierkalf van 40 kg

 • Alco

  Had vorige week nog een BB voor 323 euro

Of registreer je om te kunnen reageren.