Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Handel in slachtkoeien is tam

Er zit geen beleving in de handel met slachtkoeien. Op de veemarkt in Bunnik zorgde dat voor stabiele prijzen.

Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd op de markt in Bunnik maandag 11 februari € 2,50 tot € 2,75 per kilo geslacht gewicht betaald. Het aanbod aan slachtkoeien was nagenoeg gelijk aan een week eerder. In totaal werden 95 runderen op de markt gebracht.

Rechtstreekse aanvoer voldoende

Slachterijen zitten momenteel niet te springen om extra runderen. De rechtstreekse aanvoer is voldoende, zeker bij de huidige tegenvallende vleeshandel. De marges in de vleeshandel zijn niet heel ruim en mede daardoor zijn de slachthuizen terughoudend met het kopen van (extra) slachtvee.

Voor het weekend hield ook Vee&Logistiek de noteringen voor slachtkoeien al ongewijzigd. Vee&Logistiek rekent voor een P-kwaliteit slachtkoe nog altijd met € 2,00 tot € 2,40 per kilo geslacht gewicht.

Weinig verandering

Met het oog op de komende periode verwachten handelaren weinig verandering in de markt. Dat wil zeggen dat de prijzen hoogstwaarschijnlijk op het huidige niveau blijven staan. Een stap omhoog lijkt alleen haalbaar als de vleeshandel verbetert, maar signalen hiervoor zijn er niet.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • witrug123

    dus niet meer rechtstreeks leveren...……………..

Of registreer je om te kunnen reageren.