Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdruk houdt aan bij jongrosékalveren

Door het wegvallen van slachtdagen de komende tijd groeit de druk op de prijs voor jongrosékalveren.

Met de feestdagen in aantocht draait het in de kalfsvleeshandel momenteel vooral om de afzet van het vlees van blankvleeskalveren. Dit vlees geniet momenteel de voorkeur boven het vlees van jong- en oudrosékalveren.

Dat is merkbaar in de handel, want slachterijen die ook blankvleeskalveren verwerken, zitten niet te wachten op extra jongrosékalveren. De prijzen staan daardoor onder druk. Voor jongrosékalveren wordt nu tussen de € 3,63 en € 3,70 per kilo geslacht gewicht betaald. Dat is opnieuw flink minder dan een week eerder.

De notering voor oudrosés blijft staan op € 3,35 tot € 3,40 per kilo. De druk op deze prijs is stukken minder, omdat het aanbod rustig kan blijven staan tot na de jaarwisseling. Bij de jongrosés bestaat dan de kans dat de dieren te oud worden en niet meer in het jongrosésegment kunnen worden weggezet.

Prognose: moeizame handel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.