Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Blankvleesmarkt draait nu om vleesvolumes

Het gaat in de markt voor blankvleeskalveren nu vooral over volumes en niet over prijzen.

Dat het nu vooral over volumes gaat in de vleeshandel, en niet over de prijs, is normaal in de weken richting Kerst. De prijs voor blankvleeskalveren schuift naar € 4,54 tot € 4,63 per kilo geslacht gewicht (excl. btw). Daarmee ligt de prijs nu nagenoeg gelijk aan een jaar terug. Toen ging de prijs op een niveau van € 4,62 per kilo het jaar uit.

Het aanbod aan blankvleeskalveren wordt nu vlot verwerkt door de slachterijen. Door de goede vraag is de mestleeftijd teruglopen. De kalveren zijn nu tussen de 24 en 26 weken oud als ze aan de slachthaken komen. Wellicht dat de mestleeftijd de komende weken nog iets verder terug gaat lopen, maar heel veel gaat dit niet zijn.

Omdat er nu vooral volumes worden gedraaid richting kerst, ontstaat er wel wat aanbod aan vleesdelen die in deze periode minder aftrek vinden. Tot problemen leidt dat echter niet, melden handelaren. Voor de komende periode houden zij rekening met een stabiele prijs voor blankvleeskalveren. Pas in het nieuwe jaar, als de impuls van kerst uit de markt is, gaat de notering weer iets terug.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • Vhouder

    in het nieuwe jaar zijn de kalveren nog maar 23 weken oud bij slachten en houden de prijzen makkelijk stand

Of registreer je om te kunnen reageren.