Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:7 nov 2019

Voermarkt kent weinig verandering

Nu de maisoogst voorbij is, wordt vooral gewacht op analyses van de maiskuilen.

Het duurt nog wel even voordat van alle maiskuilen de analyses bekend zijn, maar tot dusver lijkt de kwaliteit van de mais heel iets beter dan vorig jaar. Natuurlijk zijn er uitschieters, zowel positief als negatief, maar over het algemeen ziet het er qua zetmeel- en drogestofgehalte allemaal wat beter uit dan een jaar terug.

Nauwelijks handel in verse mais

Handel in verse mais is nu wel gedaan. Handelaren melden dat er nog wel wat gedaan wordt, maar dat is dan ook echt het laatste beetje. De vraag naar kuilmais van oude oogst is beperkt. De meeste melkveehouders wachten op mais van deze oogst. Een enkeling die nog een periode moet overbruggen tot de nieuwe maiskuil gebruikt kan worden, koopt wat vrachten. De prijs ligt tussen de €65 en €70 per ton.

Prijs bierbostel maakt pas op plaats

Na de prijsstijging voor bierbostel van vorige week, maakt de prijs nu een pas op de plaats. Dat houdt in dat de Boerderij-notering blijft staan op €2,25 tot €2,45 per % droge stof. Handelaren merken dat het product nog altijd goed zijn weg vindt richting melkveehouders. Dat het aanbod aan bierbostel wat minder ruim is helpt daarbij wel, want door het hogere prijsniveau is de koopinteresse wel iets minder dan een paar weken terug.

Handel in hooi en stro rustig

Qua hooi en stro blijft de markt onverminderd rustig. In de wintermaanden gaat de vraag wellicht wat aantrekken. Aanbod lijkt er genoeg te zijn, al wordt het nog niet altijd al op de markt gebracht. Het product wordt vastgehouden in de hoop op hogere prijzen als de vraag wat aan gaat trekken. Voorlopig gaan de prijzen echter niet tot nauwelijks veranderen.

Prognose: rustige, stabiele markt.

Foto

  • Foto: Mark Pasveer

    Foto: Mark Pasveer

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.