Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vlotte handel in blankvleeskalveren

De markt voor blankvleeskalveren laat wekelijks een stijging zien. Ook deze week.

Het aanbod aan blankvleeskalveren loopt langzaam terug, terwijl vanuit de vleeshandel positieve geluiden komen. Dat is voeding voor hogere prijzen. Deze week gaat de onderkant van de notering met 5 cent omhoog, terwijl de bovenkant stabiliseert. Daarmee komt de notering uit op € 4,40 tot € 4,45 per kilo geslacht gewicht (excl. btw) voor een blankvleeskalf in de klasse O+P-.

Grote vraag naar kalfsvlees in Frankrijk bij krap eigen aanbod

De prijsstijging wordt onder andere mogelijk gemaakt door een sterke vraag vanuit Zuid-Europa. De afgelopen weken waren het Italië en Frankrijk samen die veel vlees vroegen. Nu lijkt de meeste belangstelling toch alleen uit Frankrijk te komen. De Fransen kampen nog altijd met een krap aanbod aan kalveren, maar zien de vraag naar kalfsvlees toenemen. Dat biedt kansen voor de Nederlands exporteurs.

Handelaren verwachten dat de prijs voor blankvleeskalveren ook de komende weken stappen omhoog gaat zetten. Met de feestmaand december voor de deur staan alle signalen op groen voor hogere prijzen. Of de grens van € 5 per kilo (excl. btw) wordt gepasseerd, is nog niet duidelijk, maar daar wordt wel op gemikt.

Prognose: hogere prijzen.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • koestal

    Kerst komt er aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.