Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs lammeren stabiel ondanks stroeve handel

Hoewel de handel in lammeren en schapen niet vlot was, bleven de prijzen staan.

Handelaren zagen dat de handel op de veemarkt in Leeuwarden wat minder soepel verliep dan een week terug. Het feit dat er iets minder schapen en lammeren werden aangeboden, was volgens handelaren de belangrijkste reden dat de prijzen niet in beweging kwamen.

Kwaliteit is prima

Over de kwaliteit van de dieren zijn handelaren wel te spreken momenteel. Er staat overal nog voldoende gras, waardoor de groei er nog altijd goed in zit. De verwachting is dat dit voorlopig nog wel even zo blijft. Inkopers krijgen momenteel ‘veel vlees voor hun geld’. Handelaren gaan er daarom vanuit dat de koopinteresse de komende weken niet veel minder wordt.

Prijzen stabiel

De prijs voor zware rammen staat in Leeuwarden op € 102,50 tot € 117,50 per dier. Daarmee blijft de prijs achter bij het niveau van een jaar terug. Toen ging de prijs echter in de laatste weken van november duidelijk omlaag. Hoewel een prijsstijging momenteel niet haalbaar is, wordt een duidelijke prijsdaling ook niet verwacht.

Ondertussen blijft de import van karkassen vanuit Engeland gewoon doorlopen. Handelaren zien dat hierin weinig verandering optreedt. De wisselkoers van het Britse pond is iets opgelopen, waardoor de import weliswaar iets duurder wordt, maar tot veel verandering leidt dat niet.

Prognose: maximaal stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Marktprijzen:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.