Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalveren opnieuw omhoog

Een goede vraag vanuit Zuid-Europa trekt de prijzen van blankvleeskalveren ook deze week omhoog.

Handelaren steken eenzelfde verhaal als een week terug. Het aanbod aan blankvleeskalveren loopt langzaam iets terug, terwijl een goede vraag vanuit onder andere Frankrijk en Italië ruimte biedt voor hogere prijzen. De verwachting is dat dit marktbeeld ook de komende weken nog aanwezig blijft en dat er dus nieuwe prijsstijging in de pijpleiding zitten.

Daar komt nog eens bij dat 11 november dichterbij komt. Dat is, zeker in de blankvleesmarkt, vaak een punt waarop de handel aantrekt richting het einde van het jaar. Hoewel de handel zich momenteel al in een opwaartse lijn bevindt, gaat vanaf die 11e november de markt extra impulsen krijgen. Handelaren verwachten dan ook dat de prijzen de komende periode de stijgende lijn doortrekken.

Lees verder onder de grafiek.

Hogere prijzen verwacht

De huidige prijs voor een blankvleeskalf in de klasse O+P- ligt op € 4,35 tot € 4,45 per kilo geslacht gewicht (exclusief btw). Hierdoor ligt de prijs nu 11 cent per kilo hoger dan een jaar terug. Toen ging de prijs in de laatste weken van het jaar naar € 4,62 per kilo. De verwachting is dat de prijs dit jaar boven dat niveau uit gaat komen.

Prognose: prijs omhoog

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.