Rundveehouderij

Achtergrond

Nederlandse zuivelprijzen ook omhoog

ZuivelNL heeft de officiële Nederlandse zuivelnoteringen verder verhoogd.

De sterkste stijging werd genoteerd voor boter. Die prijs ging met € 3 omhoog naar € 355 per 100 kilo. Daarmee ligt de prijs nu op een niveau dat voor het laatst eind juli werd bereikt. Toch blijft het prijsverschil met een jaar terug nog altijd heel erg groot. Daar komt naar verwachting ook niet heel snel verandering in.

Prijsstijgingen volle- en mageremelkpoeder

Ook voor volle- en mageremelkpoeder ging de prijs omhoog. ZuivelNL noteert voor vollemelkpoeder deze week € 306 per 100 kilo. Dat is € 2 hoger dan vorige week. De prijsstijging bij magermelkpoeder voor consumptie blijft beperkt tot € 1, waardoor die prijs nu op € 244 per 100 kilo ligt. Mageremelkpoeder voor veevoer steeg met € 2 in prijs naar € 235 per 100 kilo.

Dinsdag 5 november gingen op de GDT-veiling van Fonterra de meeste prijzen ook al omhoog. Vooral de prijsstijgingen bij volle- en mageremelkpoeder sprongen bij die veiling in het oog.

Of registreer je om te kunnen reageren.