Rundveehouderij

Achtergrond

Klein plusje op notering rosévleeskalveren

Zo richting het einde van het jaar kruipt de rosévleesmarkt omhoog.

Het loopt redelijk vlot in de handel met jongrosékalveren, laten handelaren weten. De prijs ligt een fractie hoger dan vorige week. De notering voor jongrosékalveren ligt nu op € 3,77 tot € 3,82 per kilo geslacht gewicht. De hoop is dat de prijs in de loop van volgende week doortrekt richting de € 3,85 per kilo. Gezien de relatief vlotte vleeshandel moet die stap wel kunnen worden gemaakt.

Bij de oudrosékalveren staat de prijs nu op € 3,35 tot € 3,40 per kilo geslacht gewicht. Omdat het vlees van oudrosékalveren minder gevraagd wordt richting de feestdagen, blijft de prijsstijging bij deze dieren beperkt. Zeker in verhouding met de notering voor jongrosékalveren. Die heeft in de voorbije weken een flinke stap gemaakt.

Voor de komende weken houden handelaren rekening met een markt die niet veel veranderingen laat zien. Zeker in de laatste weken van het jaar gebeurt over het algemeen redelijk weinig. De prijsniveaus blijven over het algemeen staan op de niveaus die begin december zijn vastgesteld. Pas in het nieuwe jaar wordt er weer aan de noteringen gesleuteld.

Prognose: stabiel tot licht hoger.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.