Rundveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Kaas trekt zuivelmarkt flink omhoog

Afgezien van boter gaat het de laatste weken prima op de zuivelmarkt.

Vooral de kaasmakers trekken goed aan de melk, want de vraag naar dit product is merkbaar gestegen. Kaasmakers en handelaren zijn bang om er te grote woorden aan te geven, maar onmiskenbaar is dat er nu even iets goed wordt gemaakt op de kaasmarkt. De prijs van Nederlandse foliekaas zit aardig in de lift, waarbij € 3,10 geldt als een vanaf-prijs. Spotprijzen gaan volgens de geluiden tot € 3,30 per kilo en nog hoger. Natuurkaas deelt mee in de opleving, met dit verschil dat deze kaas 20 tot 25 cent per kilo meer opbrengt. Duitse kaas stijgt ook in prijs, maar blijft qua opbrengst in euro’s ver achter bij het Nederlandse product.

Vraag mageremelkpoeder

Ook de vraag naar mageremelkpoeder is uitstekend. De prijs per ton product (voor humane consumptie) zit momenteel tegen de € 2.500 in een levendige markt. De verwachting is dat de prijs nog verder zal stijgen, want kopers zijn meestal kort ingedekt. De prijs die wordt neergeteld voor mageremelkconcentraat gaat mee omhoog en beweegt zich richting de € 2.400 per ton. Bij dit niveau is het voor veel partijen aantrekkelijker om concentraat onbewerkt te verkopen dan om zelf te drogen, als die keuze er tenminste is. Handelaren zijn echter wel op hun hoede, want het gevoel heerst dat de nu heel positieve markt ook zo weer veranderen. Anderzijds gaan in deze tijd van het jaar de zuivelprijzen meestal wel omhoog. Normaliter zou de botermarkt daar ook van profiteren, maar die is nu nog vrij stabiel en kopers zijn afwachtend.

Prognose: positieve, opgaande markt.

Laatste reacties

 • kanaal

  nu de melkprijs nog.

 • ptheunis501

  Met deze boter, poeder, en kaas prijzen zou er theoretisch al 40 cent betaalt kunnen worden.

 • deB.

  Worden dikke zakken gevuld, op de 40 cent is mogelijk!!
  Klappen op de vergaderingen...het is afgelopen met dictatortje spelen op de bedrijven. Ze moeten eens anno 2019 uitbetalen

  We zijn verweven in halve centen werk de laatste jaren...waar is de tijd van een paar cent omhoog!????

 • ptheunis501

  Wij zijn de makke schapen/slaven die een heel legioen aan mensen aan de vreet houdt, maar zelf geen nagel over houden om de kont te krabben

 • Je hebt wel door dat we met die schraperige rotcenten besodemieterd worden!?
  Gauw ophouden met die gek aanstekerij hier.
  Straks nog wat stikstof arm voer erin wat de voerleverancier wel en de melkveehouder niet kan doorberekenen.
  Tel uit je winst!

 • deB.


  We zijn een stel softies, waarvan een gedeelte alleen maar wijs, en wijze praat wil uitkramen, ondertussen wordt heel hun ruif leeg gevreten door aasgierende bedrijven... Ook die wijze gaan het licht wel zien...

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.