Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Jongrosékalveren verder in prijs omhoog

Een goede vraag naar jongrosékalveren maakt ruimte voor een prijsstijging van 10 cent per kilo.

Handelaren zijn eensgezind over de markt voor jongrosékalveren. Voor volgende week wordt € 3,60 tot € 3,65 per kilo geslacht gewicht betaald. Het aanbod aan jongrosés loopt verder terug, terwijl de slachterijen de dieren graag willen hebben. De vleeshandel loopt, in het kielzog van de blankvleesmarkt, een stuk vlotter. Een verdere prijsstijging ligt volgens handelaren dan ook in het verschiet.

Wisselende geluiden bij oudrosévleeskalveren

Bij de oudrosévleeskalveren zijn wisselende geluiden te horen uit de markt. Het aanbod aan deze kalveren is naar verhouding wat ruimer dan het aanbod aan jongrosés. Toch zit er ook bij de oudrosés een prijsstijging in. De prijs gaat aan de bovenkant omhoog naar € 3,35 per kilo. Daarbij moet wel worden vermeld dat de rek er wel uit lijkt voor de rest van het jaar.

Prijzen jongrosékalveren

Handelaren verwachten dat de prijzen voor jongrosékalveren de komende weken nog wel iets verder gaat stijgen. Bij de oudrosékalveren is die ruimte beperkter. Daar lijkt de prijs een stabiele koers te varen richting het einde van het jaar.

Prognose: jongrosé duurder, oudrosé stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Eén reactie

  • koestal

    Kerst komt er aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.