Rundveehouderij

Achtergrond

Adempauze in markt jongrosékalveren

De prijzen voor jongrosékalveren stabiliseren na een periode met duidelijke prijsstijgingen.

Met een prijsstijging van 30 cent in 4 weken tijd ging het behoorlijk rap omhoog met de notering van jongrosékalveren. De markt neemt deze week even een adempauze.

De stemming in de markt is echter niet heel veel veranderd ten opzichte van vorige week. Toch zit een verdere prijsstijging er niet in.

Vleesprijzen

Slachterijen zien dat het niet overal even eenvoudig is om ook in de vleeshandel hogere prijzen te schrijven. Ze hebben tijd nodig om de vleesprijzen op te trekken naar de niveaus die nodig zijn om de huidige uitbetaalprijzen te kunnen (blijven) hanteren.

Hogere notering niet uitgesloten

Hoewel de prijzen voor jongrosékalveren blijven staan op € 3,75 tot € 3,80 per kilo geslacht gewicht, wordt er af en toe ook iets boven die notering gehandeld. Dat toont aan dat de stabilisatie van de notering niet moet worden gezien als een teken voor verslechtering van de markt. Een hogere notering wordt zelfs niet uitgesloten.

Bij de oudrosékalveren geldt dat de prijs momenteel wel omhoog wil, maar dat het nog niet altijd haalbaar is. Ook hier wordt af en toe wel iets boven de notering van € 3,30 tot € 3,35 per kilo geslacht gewicht betaald. Dat toont aan dat een prijsstijging nog wel tot de mogelijkheden behoort in de komende weken.

Vlottere handel startkalveren

In de handel met startkalveren loopt het wat vlotter dan in de voorbije weken. De prijzen voor startkalveren (100 kilo, af stal) liggen tussen de € 265 en € 270 per dier. Dat is een knaak boven het niveau van vorige week. Veel verandering wordt er niet verwacht in deze markt.

Prognose: vlotte markt.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.