Rundveehouderij

Achtergrond

Voermarkt kabbelt rustig voort

De ruwvoermarkt blijft relatief rustig. De focus ligt nog altijd op de maisoogst.

Los daarvan gebeurt er maar weinig bijzonders, laten handelaren weten.

Hoewel de omstandigheden om de mais te oogsten niet altijd even optimaal zijn, zien handelaren dat er volop mais van het land wordt gehaald. De kwaliteit is wat beter dan vorig jaar, maar de prijzen liggen wat lager dan een jaar terug. De prijsrange is daarentegen wel wat groter. Die varieert nog altijd van € 1,40 tot € 1,70 per procent droge stof.

Ook de vraag naar afdekproducten zoals aardappelpersvezels en -stoomschillen is nog altijd goed. Toch is beperkt product beschikbaar op dit moment. Tot een verandering van de prijzen leidt dat echter niet. Voor aardappelpersvezels ligt de notering nog altijd op € 36 per ton (bij doorvoercontract). Voor stoomschillen ligt de prijs al enige tijd op € 2,15 per procent droge stof.

De afzet van bierbostel loopt goed door. Zeker nu de bierbrouwers de productie hebben teruggeschroefd, kan bostel goed worden geplaatst. Tot een verandering van de prijs komt het niet. Voor bierbostel ligt de prijs nog altijd tussen de € 2,10 en € 2,30 per procent droge stof. Handelaren voorzien hier op korte termijn weinig verandering.

Buiten de maishandel en -oogst om is het rustig in de ruwvoermarkt. De vraag naar hooi en stro is beperkt en dat zorgt ervoor dat er ook in de prijzen niets tot weinig verandert. Handelaren schatten in dat dit voorlopig zo blijft.

Prognose: stabiele markt met dito prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.