Rundveehouderij

Achtergrond

Rosévleesmarkt laat geen verandering zien

Het blijft nog altijd stroef in de handel met rosévleeskalveren. Wel tegen stabiele prijzen.

Nee, van een vlotte handel in rosévleeskalveren is nog altijd geen sprake. Het aanbod aan zowel jong- als oudrosékalveren is voldoende bij de huidige vraag. Als er minder dieren worden aangeboden, komt dat de slachterijen niet slecht uit. Het is nog altijd passen en meten om de aangeboden dieren verwerkt te krijgen.

Niet snel verandering

De prijzen voor de kalveren komen niet in beweging. Dat houdt in dat voor jongrosékalveren € 3,45 tot € 3,50 per kilo geslacht gewicht wordt betaald. Voor oudrosés ligt de prijs op € 3,25 tot € 3,30 per kilo geslacht gewicht. Handelaren verwachten niet dat er snel verandering aan zit te komen. Ze hopen dat er halverwege november wat minder aanbod komt, maar of dat ook echt gebeurt moet nog blijken.

Startkalveren

De markt voor startkalveren glijdt weer een stukje verder terug. Het aanbod aan startkalveren past goed bij de vraag, maar toch zakt de prijs licht. Startkalveren die nu naar de vleeskalverhouders gaan zijn als goedkopere nuka in de stal gekomen. Dat biedt de ruimte om de prijs iets te laten zakken. Voor startkalveren van 100 kilo wordt, af stal, nu tussen de € 270 en € 275 betaald.

Prognose: rosés stabiel, starters lager.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.