Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuka’s blijft op laag niveau

De situatie in de nukamarkt verandert nauwelijks. De prijzen blijven stabiel.

Het wil nog altijd niet vlotten in de handel met nuchtere kalveren. Op de veemarkt in Purmerend werd andermaal geen notering afgegeven. De handel blijft onverminderd stroef. Handelaren zien dat het aanbod nog altijd relatief ruim is, terwijl vanuit de vleeskalverhouders maar een beperkte vraag komt. Integraties kiezen er steeds vaker voor een paar weken leegstand in te bouwen.

Geen verandering in prijzen

Toch zit er in de prijzen momenteel geen verandering. Vee&Logistiek hield de prijzen vorige week opnieuw stabiel. Voor een zwartbont stierkalf wordt nog altijd gerekend met € 50 tot € 70 per dier van extra kwaliteit. De belangenorganisatie van veehandelaren en veetransport houdt voor een 50% Belgisch blauw stierkalf € 165 tot € 205 per dier aan.

Aanbod aan ruime kant

Handelaren verwachten niet dat er op korte termijn verandering in de noteringen komt. Het aanbod blijft aan de ruime kant, terwijl een impuls in de vraag nog niet aan de orde. Verbetering moet komen vanuit de prijzen voor de vleeskalveren. De prijzen voor blankvleeskalveren zijn weliswaar aangetrokken de afgelopen weken, maar dat resulteert niet (direct) in een hogere prijs voor nuchtere kalveren.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.