Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Prijs fosfaatrecht loopt op door onzekerheid

Het aanbod aan fosfaatrechten is aan de krappe kant, terwijl er genoeg vraag is. De prijs loopt op.

Handelaren zien dat melkveehouders die rechten over hebben niet happig zijn op het verkopen van deze rechten. Het verleasen van deze rechten is bij de huidige leaseprijzen al helemaal niet interessant. Die terughoudendheid komt vooral door de onzekerheid en onduidelijkheid die nu heersen in het stikstofdossier.

De prijs van fosfaatrechten stond midden vorige week nog iets onder € 130 per netto-kilo fosfaat, maar is nu opgelopen tot prijzen rond € 140 per kilo. Gezien het krappe aanbod dat momenteel beschikbaar is, verwachten handelaren dat de prijs nog wel iets op gaat lopen.

Ammoniakrechten vragen maatwerk

In vergelijking met vorig jaar verwachten handelaren de komende maanden wel iets minder hectiek in de handel met fosfaatrechten. Hoe de handel in ammoniakrechten gaat lopen, blijft koffiedik kijken. Het zal in ieder geval om veel meer maatwerk gaan dan bij de handel in fosfaatrechten.

Laatste reacties

 • frederik herman

  hoeveel bedrijven hebben dit jaar een fosfaat overschot denken jullie ???

 • frederik herman

  lijkt de!!! beurs wel hier.!

 • Freek Herman!! 90 % heeft fosfaat overschot en wil wel verleasen maar dat is niet interessant ! Aanbod van kooprechten is er en anders komt het er wel?! Aantal stoppers is behoorlijk

 • frederik herman

  bedoel je fosfaatrechten overschot dan zeker !! ik wel !

 • Haha Freek, vraag de veehandelaar, voerboer maar! Rechten genoeg maar geen vee, geen geld en hier en daar geen voer!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.