Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs blankvleeskalf gaat verder omhoog

Hoewel de prijsstijging bij de blankvleeskalveren onverwacht komt, is die hogere prijs wel welkom.

Het loopt deze week allemaal wat gemakkelijker dan verwacht, laten handelaren weten. De mestleeftijd ligt weliswaar nog altijd tussen de 27 en 28 weken, maar de dieren vinden vlot hun weg richting de slachthuizen. Dat maakt dat de prijs ook iets omhoog gaat. Voor een blankvleeskalf in de klasse O+P- wordt nu € 4,13 tot € 4,17 per kilo geslacht gewicht betaald.

Afzet richting buitenland

Dat het allemaal iets vlotter loopt, is ook deels te danken aan de afzet richting het buitenland. Vooral van Frankrijk en Italië komt een goede vraag. In die landen is het aanbod aan blankvleeskalveren aan de krappe kant, waardoor uitgeweken wordt naar kalveren uit het buitenland. Daar valt Nederland ook onder en dat sterkt de markt hier en dus ook de prijzen.

Ook voor volgende week wordt rekening gehouden met een prijsstijging bij de blankvleeskalveren. De markt staat er simpelweg wat beter voor dan verwacht en daarin is ook ruimte voor een prijsstijging. Waar het plafond ligt, is moeilijk te zeggen.

Prognose: iets hogere prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • koestal

    gelukkig maar met deze prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.