Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Impulsen blijven uit in voermarkt

De ruwvoermarkt blijft heel erg rustig. Veel prijsbewegingen zijn er dan ook niet.

Hoewel verspreid door het land wat meer handel in snijmais wordt gemeld, zorgt dat niet voor verandering in de prijzen. De prijzen lopen uiteen van € 1,40 tot € 1,70 per procent droge stof. Er zijn zelfs partijen die onder € 1,40 per procent worden verkocht. Dit is echter in de meeste gevallen mais die erg te lijden heeft gehad onder de droogte en niet of nauwelijks kolf heeft.

Aanbod aan bierbostel neemt af

De handel in aardappelproducten beperkt zich momenteel vooral tot product dat op contract is gekocht. Buiten die contractleveringen om gebeurt er weinig in de handel. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het product (nog) niet voldoende beschikbaar is. Handelaren verwachten dat de handel eind oktober of begin november wat makkelijk gaat zijn. De verwachting is dat er dan meer product beschikbaar is.

Hoe het aanbod aan bierbostel dan is, is lastig in te schatten. Handelaren zien dat er momenteel nog wel genoeg bierbostel is, maar dat er wel minder op de markt komt. Dat heeft her en der al geleid tot een hogere prijs. De Boerderij-notering staat nog altijd op € 2,10 tot € 2,30 per procent droge stof. Een prijsstijging op korte termijn ligt echter wel op de loer.

Hooi en stro worden momenteel maar weinig verhandeld. De focus ligt, zeker vanuit de veehouderij, vooral op mais. De prijzen voor hooi en stro komen niet in beweging deze week. Voor stro in grote balen liggen de prijzen tussen € 110 en € 125 per ton.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

  • als hier 2,10 per kg ds staat. ik koop nooit voor de prijzen die hier staan vermeld of ik lees het niet goed of ik ben een slechte onderhandelaar

  • tinusje

    Droogte is voorbij...veestapel krimpt....voer zat....prijzen blijvend onder druk

Of registreer je om te kunnen reageren.