Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Frans veebedrijf te koop met huiskavel van 130 hectare

In het westen van Frankrijk staat een veebedrijf voor 140 melkkoeien te koop. Bij het bedrijf hoort 215 hectare. Daarvan wordt 75 hectare gepacht.

In het Franse departement Pays de la Loire staat voor € 1,8 miljoen een bedrijf voor 140 melkkoeien en 100 stuks jongvee te koop. De vraagprijs is inclusief 140 hectare grond in eigendom en (deels) machines, maar exclusief (goede, productieve) veestapel en voervoorraden. Beide zijn wel over te nemen. Kopers hoeven weinig zelf te financieren: € 0,5 miljoen.

Foto's: Farm4Sale
Foto's: Farm4Sale

Het bedrijf ligt op 30 minuten van zee, in een melkveeregio. De dichtstbijzijnde plaats – Aizenay – ligt op een paar kilometer afstand. De dichtstbijzijnde stad is La Roche sur Yon (55.000 inwoners, 30 kilometer afstand). Veel boeren in deze streek zitten in samenwerkingsverband Cuma, onder meer voor machines. Natuurbeperkingen zijn er niet.

Vraagprijs: € 1,8 miljoen

140 melkkoeien
100 stuks jongvee
215 hectare land
130 hectare huiskavel
60 hectare mais
40 hectare tarwe
4.500 kuub mestopslag

Ligboxenstal goed bijgehouden

Het bouwblok is 2,5 hectare groot. De ligboxenstal (1998) heeft capaciteit voor 140 melkkoeien en is goed bijgehouden. Het melken gebeurt in een 2x10 rapid exit uit 2014. Het jongvee staat in meerdere, verouderde stallen. Hier is plek voor 100 dieren. Het bedrijf heeft een vergunning voor het houden van 160 melkkoeien en 100 stuks jongvee. Daar zit echter rek in. De mestopslag is 4.500 kuub.

De ligboxenstal is oorspronkelijk van 1998, maar in 2014 is het melkgedeelte helemaal vernieuwd en in 2019 is de stal nog verlengd.
De ligboxenstal is oorspronkelijk van 1998, maar in 2014 is het melkgedeelte helemaal vernieuwd en in 2019 is de stal nog verlengd.

Dit bedrijf heeft 140 hectare grond in eigendom, 75 hectare wordt gepacht. Een sterke troef is het ruime huiskavel van 130 hectare. Er zijn slechts 2 veldkavels. Eentje ligt binnen een straal van 1 kilometer (75 hectare). De andere ligt op 5 kilometer afstand (10 hectare). De grond – zand met fijne leemgrond als onderlaag – is goed te bewerken. De koeien lopen van februari tot eind november buiten.

Goedkoop grond bijkopen

105 hectare is Engels raaigras met klaver. De rest bestaat uit mais (60 hectare), tarwe (40 hectare) en korrelmais (10 hectare). Grond bijkopen is relatief goedkoop (€ 2.000 tot € 3.000), pacht noteert € 120 tot € 150 per hectare.

Het goed bijgehouden woonhuis is van 1969 en is 110 vierkante meter groot. Er zijn onder meer vier slaapkamers.

Voor meer informatie: Johan Bijstra / Farm4Sale, tel. (+33) 675 48 07 77

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • maxisprint

  Als de grond daar in de buurt zo goedkoop is, word ik toch een beetje argwanend...

 • pinkeltje

  You get what you pay! Goede grond is ook in Frankrijk duur. Probeer als Nederlander maar eens een bedrijf in de Picardi te kopen! Hoewel het feit blijft dat grond in Nederland extreem duur is in relatie met wat het voor de exploitatie van een landbouwbedrijf oplevert. Maar dat is altijd al zo geweest en dat gaat ook niet veranderen. Daarvoor is ons land teveel overbevolkt. Druk op de grondmarkt heet dat.

 • veldzicht

  Als het allemaal waar is zo als het daar staat,wat doe je hier dan nog als jonge boer in dit boer vijandige rot land.Hoewel 140 koeien voor zoveel land vind ik toch wel weinig.

 • farmerbn

  Land in de Loire-streek is niet van de allerbeste kwaliteit en het klimaat werkt ook niet zo goed mee met de droge zomers. Maar als je grond genoeg hebt en het is bijna altijd lekker weer dan is het daar super boeren. Met een beetje geluk betaalt Brussel via de premie deze boerderij in zijn geheel terug. Is die in feite gratis.

 • Hier is alles zoiezo te duur dus wat let je?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.