Rundveehouderij

Achtergrond

Vleeshandel zit rosévleesmarkt dwars

Het wil nog niet echt vlotten in de rosévleesmarkt in het nieuwe jaar. De kneep zit ’m momenteel vooral in de vleeshandel. Die wil nog niet vlotten, waardoor de hoop op hogere prijs voor jongrosékalveren even de ijskast in kan.

Het is betrekkelijk rustig in de handel met rosévleeskalveren. Het aanbod aan jongrosévleeskalveren is aan de ruime kant. In sommige gevallen worden dieren doorgeschoven naar oudrosés. Aan die kant van de markt kan nog wat worden geschoven, omdat het aanbod aan slachtkoeien niet al te ruim is deze weken.

Verbetering vleeshandel noodzakelijk

De prijs voor een jongrosékalf staat nog steeds op € 3,80 tot € 3,85 per kilo geslacht gewicht, terwijl voor oudrosés tot € 3,60 per kilo wordt betaald. Of er nog rek in zit, moet de komende weken blijken. Een verbetering van de vleeshandel is op dit moment wel noodzakelijk om de markt naar een significant hoger niveau te tillen. Daar lijkt het nu nog niet op.

De prijs voor startkalveren zakt deze week met € 5 naar € 290 tot € 295 per dier van 100 kilo, af-boerderij. Er is redelijk wat aanbod, terwijl de vraag tegenvalt. Dat zet de prijs onder druk.

Prognose: rosés stabiel, starters onder druk.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.