Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele koers blankvleesmarkt

Het is relatief rustig in de handel met blankvleeskalveren.

De vleeshandel is tam, terwijl het aanbod niet overdadig is. Dat zorgt ervoor dat de prijzen voorlopig een stabiele koers varen.

Foutje in notering exclusief btw

Vorige week werd de eerste notering van het jaar exclusief btw gepubliceerd. Hierin is een foutje geslopen. De prijs voor een blankvleeskalf (O+P-) staat exclusief btw op € 4,50 tot € 4,59 per kilo geslacht gewicht. Voor kalveren in de klasse E+R- geldt een notering van € 4,77 tot € 4,86 per kilo geslacht gewicht.

Weinig verandering in markt

Los van de prijswijzigingen door de btw-aanpassing verandert er weinig in de markt. De afzet van het wat luxere vlees is wat stroever na de decembermaand, maar dat is een jaarlijks terugkerend iets. Over het algemeen gezien is de vleesmarkt rustig en zijn er van grote impulsen geen sprake. Die worden op korte termijn ook niet verwacht.

Aanbod iets ruimer

Het aanbod aan blankvleeskalveren is in vergelijking met voorgaande jaren iets ruimer, omdat er rond de feestdagen wat minder werd afgezet. Dit, in vergelijking met voorgaande jaren, extra aanbod verstoort de markt op dit moment niet.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.