Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe iets omhoog in Bunnik

Hoewel er iets meer slachtkoeien werden aangeboden dan een week eerder, ging de prijs voor een slachtkoe licht omhoog op de veemarkt in Bunnik maandagochtend.

Handelaren zagen dat er qua handel niet heel veel anders was dan een week eerder. Een belangrijk verschil was dat inkopers echter bereid waren iets meer te betalen voor de koeien. Niet omdat er meer kopers waren, maar omdat ze dieren goed konden gebruiken. ‘Ze waren allemaal wat kooplustiger’, aldus een handelaar.

Lichte prijsstijging

Dat er wat meer kooplust in de markt zat zorgde voor een lichte prijsstijging. Voor een P-kwaliteit koe werd maandagochtend € 2,45 tot € 2,70 per kilo geslacht gewicht (excl. btw) betaald. Dat is 5 cent meer dan op de markt van vorige week maandag. Of er nog verdere prijsstijgingen in het vat zitten, durven handelaren niet te zeggen.

Lees verder onder de grafiek.

Vleeshandel

Feit is dat een hogere prijs vooral uit de vleeshandel moet komen momenteel. Het aanbod aan slachtkoeien is redelijk normaal, maar de vleesafzet laat nog te wensen over. Zo lang hier niet een verbetering optreedt, lijkt een duidelijk hogere prijs voor slachtkoeien geen haalbare kaart. De marges zijn hiervoor nog te dun in de vleeshandel.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.