Rundveehouderij

Achtergrond

Vlotte handel blankvleeskalveren houdt aan

De handel in blankvleeskalveren blijft positief gestemd. Ook deze week kwam er weer wat bij de prijzen op.

De prijsstijging van 5 cent per kilo valt wel ietwat tegen, zo klinkt het vanuit de handel.

Met een stijging van 5 cent komt de prijs voor een blankvleeskalf (O+P-) op € 4,45 tot € 4,55 per kilo geslacht gewicht. Een prijsstijging is altijd welkom, maar er werd gehoopt op een stijging van zo’n 10 cent. In Duitsland gaat de prijs bijvoorbeeld wel met 12 cent omhoog. Daar staat echter tegenover dat de prijs in Nederland vorige week nog met 15 cent pluste.

Winst in afzet Frankrijk en Italië

Het huidige aanbod aan blankvleeskalveren laat zich vlot opnemen in de slachterijen. Die kunnen de dieren goed gebruiken, nu de handel in het blankvlees weer wat beter loopt. De afzet naar Frankrijk en Italië zou nog wat beter kunnen. Hier valt volgens handelaren de komende weken nog wel wat winst te behalen.

Toch lijkt de markt de gekozen richting ook de komende weken te volgen. Dat houdt in dat ook de komende weken rekening moet worden gehouden met hogere blankvleesnoteringen. Gezien de kostprijs is een prijsstijging van zo’n 5 cent per week wenselijk.

Prognose: prijs gaat omhoog.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.