Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien lijkt bodem te vinden

De prijsontwikkeling bij de slachtkoeien lijkt de bodem te hebben gevonden.

Net als vorige week is er sprake van een stabilisering in de prijs. In de handel op de veemarkten wordt de prijsstabilisering een meevaller genoemd. Dat komt omdat de veemarkten deze week aanzienlijk meer dieren krijgen aangevoerd. Voor de relatief kleine veemarkten betekent de grotere aanvoer een aanzienlijke verandering.

Des te opvallender is dat de slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden toch goed werden verkocht. Ondanks de veel grotere aanvoer dan vorige week waren vraag en aanbod mooi in evenwicht. En dat terwijl er een week geleden nog wel sprake was van enige prijsdruk.

Bijna 100 slachtkoeien meer in Leeuwarden

In Leeuwarden werden bijna 100 dieren meer aangevoerd dan een week geleden. Op een totaal van 511 dieren maakt dat een duidelijk verschil. Als verklaring wordt genoemd dat er volgens handelaren op dit moment blijkbaar toch wat minder dieren rechtstreeks aan de slachterijen worden geleverd. Over de hele linie bleven de prijzen van de slachtkoeien in Leeuwarden gelijk. De P-kwaliteit noteert € 2,35 tot € 2,80 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.