Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs rosévleeskalveren stabiliseert

De handel in rosévleeskalveren verloopt niet veel anders dan een week terug.

De markt heeft na 2 prijsdalingen op rij een nieuw evenwicht gevonden. Voor zowel jong- als oudrosévleeskalveren wordt net als vorige week € 3,40 per kilo geslacht gewicht betaald. Het kan best zijn dat er af en toe voor een koppeltje kalveren meer wordt betaald, maar dat is meer uitzondering dan regel in deze periode.

Aanbod rosévleeskalveren in lijn met vraag

Het aanbod aan rosévleeskalveren is op dit moment namelijk in lijn met de vraag vanuit de slachterijen. Vanwege de zomerperiode worden wat minder kalveren aan de haken gehangen. Het huidige aanbod zorgt ervoor dat in de slachtprogramma’s weinig geschoven hoeft te worden met de rosékalveren.

Dat het aanbod van rosévleeskalveren niet meer overdreven ruim is, zorgt voor wat verlichting in de vleesmarkt. Niet dat de afzet veel verbetert, maar nu de druk van de aanbodkant afneemt, haalt dat wat prijsdruk weg. Toch moeten slachthuizen nog altijd veel invriezen. Een ontwikkeling die past bij de tijd van het jaar.

Prijs startkalf stabiel

Wat de startkalveren betreft zit er deze week geen beweging in de notering. De prijs voor deze dieren is in de afgelopen weken behoorlijk geklommen. Nu het wat rustiger wordt qua slachten van vleeskalveren, komt er ook wat minder plek in de stallen vrij. Dat zorgt voor minder vraag naar de startkalveren. Het aanbod aan deze dieren is zeker niet ruim, wat zorgt voor een stabiele markt.

Prognose: rosés en starters stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.