Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Notering slachtkoe duikt onder € 3

Een ruim aanbod aan slachtkoeien en een stroeve vleeshandel. Het zijn twee zaken die de markt voor slachtkoeien in een neerwaartse spiraal trekken.

De stemming op de veemarkt in Leeuwarden was woensdagavond rustig. Het aanbod was met 614 dieren weliswaar wat minder ruim dan een week terug, maar voor Leeuwardse begrippen is een aanvoer van meer dan 600 dieren fors. Daar stond een wat tamme vraag tegenover. De kooplust was niet heel erg groot.

Vierde maar niet de laatste prijsdaling

De slechte omstandigheden in de markt trokken de prijzen op de veemarkt van woensdagavond verder naar beneden. Het was de vierde prijsdaling op rij. Door de stroeve handel lieten de verschillende noteringen dalingen zien die opliepen tot 15 cent per kilo geslacht gewicht. Zo’n daling komt niet vaak voor op de markt in Leeuwarden.

Voor een P-kwaliteit slachtkoe zakte de notering aan de bovenkant met 10 cent, terwijl de onderkant van de notering 15 cent moest inleveren. Daarmee komt de notering voor deze koeien op € 2,50 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht. Het is voor het eerst sinds 1 februari van dit jaar dat de prijs voor een P-kwaliteit koe onder de € 3 per kilo geslacht gewicht uitkomt.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • mariapeel

    Haha laat me niet lachen wereld weidt snippers schaarste zal na de vakantie zo op t oude zijn of hoger 😂😂

Of registreer je om te kunnen reageren.