Rundveehouderij

Achtergrond

Notering nuka’s levert opnieuw behoorlijk in

De prijzen voor nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend zijn opnieuw flink gedaald. Er ging tot € 15 van de noteringen af.

Het aanbod op de markt van dinsdag 10 juli was met meer dan 700 kalveren behoorlijk ruim. Het komt niet vaak voor dat zoveel dieren op de markt worden gebracht. Dat er relatief veel kalveren op de markt werden gebracht, werd door kopers gebruikt om de prijzen te drukken. En met succes, want de prijzen zakten behoorlijk.

Prijzen dalen

Voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit werd dinsdag € 135 tot € 160 betaald, dat is € 10 minder dan op de markt van vorige week. Bij de 50% Belgisch blauwe stierkalveren ging zelfs € 15 van de notering af. Daarmee kwam de prijs voor een stierkalf van extra kwaliteit uit op € 295 tot € 325 per dier.

Minder koopinteresse

Hoewel de ruime aanvoer voor prijsdruk zorgt, is ook het animo om nu nuchtere kalveren op zetten in de vleeskalverhouderij niet groot. In de eerste plaats zijn dieren die nu worden opgezet slachtrijp in een periode waarin de opbrengstprijs wat terugloopt. Daarnaast hebben kalverhouders op dit moment ook te maken met teruglopende prijzen voor hun vleeskalveren.

Handelaren verwachten dat ondanks de recente prijsdaling de druk nog niet van de ketel is. Een nieuwe prijsdaling wordt verwacht. Wel zal die prijsdaling waarschijnlijk minder groot uitvallen dan de verlagingen van deze en vorige week.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.