Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Matige handel trekt prijs slachtkoe omlaag

De prijzen voor slachtkoeien staan onder druk. Op de veemarkt in Bunnik werden maandagochtend 9 juli lagere prijzen genoteerd.

Hoewel de aanvoer op de markt niet eens heel ruim was, moesten de prijzen toch een stap terugdoen. Handelaren laten weten dat de handel zeer matig verliep en dat dit resulteerde in een verlaging van 10 cent van de noteringen. Daarmee komt de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe op € 2,55 tot € 2,85 per kilo geslacht gewicht te liggen.

Door de prijsdaling is het prijsverschil met exact een jaar geleden nu nog maar 5 cent. Een paar weken terug lag de prijs nog 35 cent per kilo boven het niveau van vorig jaar. Ondanks de prijsdaling is de druk nog altijd niet van de ketel. De vleesafzet is zeer stroef en het aanbod aan slachtkoeien loopt niet direct terug, is de verwachting van handelaren.

Voor het weekend verlaagde ook Vee&Logistiek de prijzen voor slachtkoeien. Over de gehele linie haalde Vee&Logistiek 5 cent van de noteringen af. Ook bij Vee&Logistiek komen de prijzen steeds dichter in de buurt van die van vorig jaar. De prijs voor een P-kwaliteit koe ligt nu op maximaal € 2,75 per kil, waar dat exact een jaar terug nog € 2,70 per kilo was.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

  • L Hoeve

    vrouwen bloot handel dood

  • koestal

    BBQ en ijs weer

  • Jaap39

    Er wordt al jaren veel te weinig aan boer betaald voor rundvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.