Rundveehouderij

Achtergrond

Flinke prijsdaling voor nuchtere kalveren

De prijzen voor nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend zijn dinsdag 3 juli behoorlijk gezakt.

Handelaren spreken van een zeer rustige handel, terwijl het aanbod op eenzelfde niveau lag als vorige week. Er werden zelfs iets meer dieren op de markt gebracht. Inkopers wilden echter duidelijk minder geven voor de dieren. De prijsdaling bij de noteringen in Purmerend liepen op tot € 15 per kalf.

€ 15 minder voor zwartbont extra kwaliteit

Voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit werd € 15 minder betaald dan een week terug. Toen ging de prijs, tegen alle verwachtingen in, nog met € 5 omhoog. Van die verhoging is niets meer over, want de notering staat nu op € 145 tot € 170 per kalf. Voor 50% Belgisch blauwe stierkalveren werd € 10 minder betaald: die notering staat nu op € 310 tot € 340 per dier.

Prijsdaling niet vreemd

Dat de prijzen in deze tijd van het jaar zakken, is niet vreemd. Ook in voorgaande jaren laten de prijzen vanaf begin juli een daling zien. Hoewel de prijzen dit jaar op een relatief hoog niveau staan, hoeft dat volgens handelaren niet te betekenen dat de noteringen op dat niveau blijven staan. De vraag zal de komende periode wat minder sterk worden, terwijl het aanbod ruim blijft.

De verwachting is dan ook dat de noteringen op de veemarkten in Nederland de komende weken wat stappen terug moet doen.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.