Rundveehouderij

Achtergrond

Boterprijs ZuivelNL opnieuw gedaald

De boterprijs van ZuivelNL laat opnieuw een daling zien.

Voor de vijfde week op rij gaat er wat van de officiële Nederlandse boterprijs af. Na een prijsdaling van € 20 komt de notering van ZuivelNL op € 549 per 100 kilo te staan. Daarmee is het prijsverschil met een jaar terug nu opgelopen tot € 65 per 100 kilo.

Dat de boterprijs van ZuivelNL daalt is geen verrassing. Vorige week werd op de spotmarkt al rond de € 540 per 100 kilo betaald. De zomer heeft zijn intrede gedaan in de zuivelmarkt en dat zorgt ervoor dat de vraag naar room wat minder is op dit moment.

In tegenstelling tot de boterprijs, gaat de notering voor vollemelkpoeder wél omhoog. Die prijs gaat met € 2 omhoog naar € 285 per 100 kilo. De mageremelkpoeders laten daarentegen weer een daling zien. Mageremelkpoeder voor consumptie zakt met € 4 naar € 147 per 100 kilo, terwijl het poeder voor veevoer met € 3 daalt naar € 128 per 100 kilo. Weipoeder noteert stabiel op € 70 per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.