Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen bij betere slachtkoeienhandel

Op de veemarkt in Leeuwarden werden woensdagavond 6 juni 493 slachtrunderen aangeboden.

Aangezien de prijzen een week eerder wel daalden maar niet ver genoeg om de marktsituatie goed weer te geven, bleven de noteringen deze week staan terwijl de handel beter liep. Dat het aanbod 76 dieren kleiner was dan vorige week hielp de prijzen in de benen te houden. De invloed die het sluiten van de slachterij van Vion had op de aanvoer is blijkbaar weer van de baan.

De vraag naar de dieren is goed. Dat de slachters de prijzen het liefst wat lager zien, is duidelijk. Dat de noteringen niet zakken, komt mede doordat redelijk wat dieren naar het buitenland gaan. Veel runderen vinden hun weg naar België en ook Duitse afnemers kopen op de Nederlandse markt. Hierdoor blijven de noteringen boven het niveau van een jaar geleden.

Een slachtkoe van P-kwaliteit brengt ook deze week € 2,65 tot € 3,15 per kilo geslacht gewicht op. Het maximum van € 3,15 is 30 cent hoger dan vorig jaar voor een slachtkoe werd betaald. Al met al lijkt de markt voorlopig in evenwicht. Hogere prijzen zijn niet te verwachten, hiervoor zal eerst de vleeshandel moeten aantrekken. Zoals het er nu uitziet, zullen de noteringen eerder iets zakken.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.