Rundveehouderij

Achtergrond

Ruwvoermarkt komt maar nauwelijks in beweging

Melkveehouders hebben voldoende ruwvoer beschikbaar en melden zich maar mondjesmaat in de markt.

Dat zorgt voor een rustige stemming met stabiele prijzen.

Veehouders zijn wat terughoudend deze weken. De vraag naar extra ruwvoer is er niet tot nauwelijks. Handelaren zien dat melkveehouders af en toe voorzichtig informeren naar bijvoorbeeld kuilmais. Tot een levendige handel leidt het allemaal niet. De prijs voor kuilmais staat nog altijd op € 50 tot € 55 per ton.

Ook in de markt voor hooi en stro gebeuren geen spannende dingen. De prijzen blijven staan. Ook hier geldt dat de vraag er niet of nauwelijks is. Het aanbod aan kwalitatief goed hooi en stro blijft beperkt, waardoor een stabiele markt ontstaat met dito prijzen. De notering voor weidehooi ligt nog altijd op € 185 tot € 200 per ton.

De prijs voor bierbostel blijft staan op € 1,70 tot € 1,85 per % droge stof, maar van een verbetering van de markt is geen sprake. Het aanbod aan bierbostel is nog altijd aan de ruime kant en het plaatsen van het product verloopt stroef. Het feit dat melkveehouders nog voldoende ruwvoer hebben liggen is hier deels debet aan. Hierdoor blijft de prijs nog altijd onder druk staan.

Voor de komende weken wordt vooralsnog weinig verandering de markt verwacht. De vakantieperiode staat voor de deur en dat zorgt vaak voor een rustige handel. Wel zal de vraag naar mais wat aantrekken. Wat dat met de prijs doet, blijft lastig te zeggen. Het aanbod is waarschijnlijk toereikend.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.